Asbestin analysointiAsbestin analysointi onnistuu myymillämme laitteilla kätevästi! Asiantuntijamme auttavat mielellään sinua valitsemaan oikean analysaattorin.

Asbesti on mineraali, joka esiintyy luonnossa normaalisti kiintokalliossa. Asbesti on monille tuttu, useimmiten hieman negatiivissävytteisenä kun puhutaan rakennusmateriaaleista tai mahdollisista kotitalon remonteista.

Asbestia on hyödynnetty rakennusmateriaalina 1920 luvulta aina vuoteen 1994, jolloin se kiellettiin kokonaan Suomessa. Tätä ennen valmistuneissa taloissa mitä todennäköisimmin jossakin vaiheessa rakentamista, on hyödynnetty asbestipitoista rakennusainesta. Asbestia voi löytyä mistä tahansa huoneiston tilasta, mutta erityisesti sitä on hyödynnetty varsinkin sen palonkestävyyden takia rakennusten yleisissä tiloissa, kuten keittiöissä sekä kylpyhuoneissa. Mikäli rakennus on rakennettu ennen vuotta 1994 ja siinä suunnitellaan remontteja tai purkua, niin asbestikartoitus tulee olla suoritettuna.

Asbestimineraaleja on olemassa kuutta erilaista: krysoliitti, aktinoliitti, antofylliitti, amosiitti, krokidoliitti sekä tremoliitti. Asbestimineraalit ovat kuitumaisia sekä erittäin pieniä, mikä osaltaan myös vaikeuttaa niiden havaitsemista. Asbestikuitujen analysointi suoritetaankin yleisesti elektronimikroskoopeilla (SEM, Scanning Electron Microscope) ja niiden yhteyteen asennetuilla energiadispersiivisillä spektrometreillä (EDS, Energy Dispersive Spectrometry). Näiden avulla pystytään havaitsemaan mikrometrien kokoiset asbestikuitukimput visuaalisesti ja asbestimateriaali pystytään varmistamaan EDS-analyysin avulla.

Me Finfocuksella tuomme maahan ja myymme Tescanin elektronimikroskooppeja sekä eri laitevalmistajien EDS-analysaattoreita. Mikäli näille laitteille on tarvetta, esimerkiksi asbestianalyysissä, niin Finfocuksen asiantuntijat auttavat mielellään.

VEGA 4 Compact
Elektronimikroskooppi

  • Keskikokoinen kammio
  • High Vacuum laitteisto
  • Resoluutio: 3nm @ 30keV, 8nm @ 3keV

 

Tescan VEGA 4 Compact on täydellinen valinta jokapäiväiseen rutiinianalytiikkaan sekä kuvantamiseen, kun tarve on mikrometriluokan erotuskyvylle (saavutettavissa oleva resoluutio 3nm).

Lataa esite

VEGA 4 LM SEM
Elektronimikroskooppi

  • Keskikokoinen kammio
  • SingleVac (30Pa) mukana
  • Resoluutio: 3nm @ 30keV,  8nm @ 3keV


VEGA4 LM on myydyin VEGA-sarjan laitteista. Sen kammioon mahtuvat hyvin tyypillisimmät SEM näytteet. Laitteiston resoluutio soveltuu hyvin useimpien näytteiden rakenteen kuvantamiseen.

Lataa esite

VEGA 4 GM SEM
Elektronimikroskooppi

  • Erikoissuuri kammio
  • SingleVac (30Pa) mukana
  • Resoluutio: 3nm @ 30keV, 8nm @ 3keV

 

VEGA4 GM tarkoitettu erityisen suurille näytteille ja järjestelmille, joihin liitetään useita detektoreita (esim. EDS, WDS, EBSD, jne). Suuri kaamiokoko mahdollistaa myös suurempien ja painavampien näytteiden kuvantamisen. Kappale voi painaa jopa 8kg.

Lataa esite
Soita 010 328 9980 ja kysy lisää Pyydä demo tai jätä yhteydenottopyyntö