PMI & materiaalien tunnistus

PMI-mittauksiin käytetään kolmea eri laitetyyppiä:

Materiaalin tunnistamiseen ja alkuaineanalyysiin on perinteisesti käytetty XRF-tekniikkaan perustuvia X-MET analysaattoreita. Useimmat analyysit onnistuvat niillä helposti ja luotettavasti myös silloin kun mittauskohta on hieman likainen tai epätasainen.

VULCAN laser/LIBS-analysaattorissa on useita kiiteltyjä ominaisuuksia: Mittaus kestää vain sekunnin (1 s), myös alumiinin analysointi luokittelu onnistuu helposti eikä toiminnanharjoittaja tarvitse säteilyturvallisuuslupaa. Huom. laserista jää mittauskohtaan lyhyt viiltojälki.

OES-analysaattorilla saadaan analysoitua muiden alkuaineiden lisäksi myös teräksen hiilipitoisuus (C).

Tuotteet

No products found


X-MET8000 on valmiiksi kalibroitu yleisimmille metalliseoksille. Teräkset, nikkeli-, titaani-, kupari- ja kobolttipohjaiset seokset sekä alumiiniseokset saadaan analysoitua ja tunnistettua muutamassa sekunnissa. Mittaustulokseksi saadaan materiaalin kemiallinen koostumus (Cr 18,2%, Ni 8,1%, Mo 2%…) ja seoksen tunnistus (esim. 316 haponkestävä)

Monipuoliset raporttipohjat mittaustulosten raportointiin ovat helposti käyttäjän muokattavissa. Kameraoptio helpottaa tähtäämistä pieneen/kapeaan kohtaan, esim. hitsisaumaan.

VULCAN on uusi Laser/LIBS-tekniikkaan perustuva kannettava analysaattori metalliseosten analysointiin. Alkuaineiden pitoisuuksien määritys ja metalliseoksen tunnistus (Grade) tapahtuu yhden sekunnissa. Myös ns. kevyet alkuaineet (Mg, Al, Si) voidaan mitata nopeasti ja luotettavasti, siksi myös alumiiniseosten analysointi onnistuu huomattavasti nopeammin ja helpommin kuin muilla kannettavilla analysaattoreilla.

VULCAN on tehty kestämään myös kovaa kenttäkäyttöä. Katso sivun alareunassa videot VULCANin testaamisesta.

PMI-MASTER Smart on luotettava analysaattori kenttäkäyttöön. Normaalien seosaineiden (Cr, Ni, Mn, Mo, Cu…) lisäksi myös matalat hiilipitoisuudet (<0,03%) saadaan analysoitua samoin kuin S, P ja jopa Duplex-terästen typpi (>0,1-0,2%).

Lataa esite VULCAN PMI

Finfocus Instruments Oy tuo maahan, myy ja huoltaa laitteita metallien, muiden materiaalien ja maaperän analysointiin, mittaamiseen, tutkimiseen sekä näytteiden käsittelyyn. Laitetoimitukseen sisältyy aina käyttökoulutus.

Finfocus Instruments Oy

Hiomotie 32
00380 Helsinki
info@finfocus.fi
010 328 9980

 

luotettava kumppani logo

tescan logo nenovision logo

quorum logo

metkon logo

 

 

Copyright © 2024 Finfocus Instruments Oy