Kierrätys­materiaalien analyysi ja luokittelu

Kierrätysromun analysointiin ja luokitteluun käytetään kahta laitetyyppiä:

Romun luokitteluun on perinteisesti käytetty XRF-tekniikkaan perustuvia X-MET analysaattoreita. Useimmat analyysit onnistuvat niillä helposti ja luotettavasti myös silloin kun mittauskohta on hieman likainen tai epätasainen.

VULCAN laser/LIBS-analysaattorissa on useita kiiteltyjä ominaisuuksia: Mittaus kestää vain sekunnin (1 s), myös alumiiniromun luokittelu onnistuu helposti eikä toiminnanharjoittaja tarvitse säteilyturvallisuuslupaa.

Tuotteet


X-MET8000 XRF-analysaattori on valmiiksi kalibroitu metalliseosten analysointia varten. Teräkset, nikkeli-, titaani-, kupari-, koboltti- ja alumiiniseokset sekä monet erikoisseokset saadaan analysoitua ja tunnistettua muutamassa sekunnissa. Mittaustulokseksi saadaan mitatun kappaleen kemiallinen koostumus (Cr 18,2%, Ni 8,1%, Mo 2%, Cu 0,2%…) ja seoksen tunnistus (esim. 304 rst).

X-MET on suunniteltu kovaan kenttäkäyttöön ja sen mittaustulokset ovat ulkokäytössä stabiileja ympäri vuoden, vaikka olosuhteet muuttuvat. Mittausikkunaan on saatavilla vahvistettu verkkorakenne (“shield”), joka kestää hyvin terävien lastujen ja kulmien kolhaisut.

VULCAN on uusi Laser/LIBS-tekniikkaan perustuva kannettava analysaattori metalliseosten analysointiin. Mittaus kestää sekunnin ja tulokseksi saadaan mitatun kappaleen kemiallinen koostumus (Cr 18,2%, Ni 8,1%, Mo 2%, Cu 0,2%…) ja seoksen tunnistus (esim. 304 rst). Myös ns. kevyet alkuaineet (Mg, Al, Si) voidaan mitata lasertekniikalla nopeasti ja luotettavasti, siksi myös alumiiniseosten analysointi onnistuu huomattavasti nopeammin ja helpommin kuin muilla kannettavilla analysaattoreilla.

Myös VULCAN on tehty kestämään myös kovaa kenttäkäyttöä. Katso sivun alareunassa VULCANin testausvideot.

Lataa VULCAN esite (suomeksi)

Lataa VULCAN Recycling -esite (engl.)

Finfocus Instruments Oy tuo maahan, myy ja huoltaa laitteita metallien, muiden materiaalien ja maaperän analysointiin, mittaamiseen, tutkimiseen sekä näytteiden käsittelyyn. Laitetoimitukseen sisältyy aina käyttökoulutus.

Finfocus Instruments Oy

Hiomotie 32
00380 Helsinki
info@finfocus.fi
010 328 9980

 

luotettava kumppani logo

tescan logo nenovision logo

quorum logo

metkon logo

 

 

Copyright © 2024 Finfocus Instruments Oy