OES-analysaattori

OES-analysaattori soveltuu metalliseoksen kokonaisanalyysiin.

Hitachin Optisilla EmissioSpektrometreillä, eli OES-analysaattoreilla, saadaan metalliseoksen tarkka kokonaisanalyysi, muiden seosaineiden lisäksi myös hiilen (C), rikin (S), fosforin (P), boorin (B) ja typen (N) pitoisuudet. Pöytä- ja lattiamallisissa Foundry-Mastereissa on avoin mittauspöytä, johon mahtuu suurikin kappale analysoitavaksi. Liikuteltavassa PMI-Masterissa laitteen mukana kulkee kärryssä myös kaasupullo (Ar), jota käytetään mittauspolton suojakaasuna.

XRF- ja LIBS-analysaattorit ovat erittäin käyttökelpoisia työkaluja monissa mittauskohteissa, mutta niillä on kuitenkin joitain rajoituksia, joihin OES-analysaattorit tuovat ratkaisun.

Lue lisää, mitkä alkuaineet onnistuvat OES:llä, mutta eivät kannettavalla XRF:llä eikä LIBS:llä.


Lue lisää

Foundry-Master Pro2
OES-analysaattori

 • Lattiamallinen
 • Alhaiset määritysrajat
 • Vaativaan käyttöön

 

Pro2 on suunniteltu valimoille, terästehtaille ja tutkimuslaitoksille. Erittäin hyvä pitkän ajan stabiilisuus ja analyysitarkkuus. Myös alhaiset typpimääritykset. Uusi SpArcfire-analyysiohjelmisto.

Lataa esite

FM Expert
OES-analysaattori

 • Poytä-/lattiamallinen
 • Alhaiset määritysrajat
 • Typen analyysi (>100ppm)

Expert on Hitachin uusin OES-analysaattori. Erittäin hyvä pitkän ajan stabiilisuus ja analyysitarkkuus. Myös typpimääritykset teräksistä. Uusi SpArcfire-analyysiohjelmisto.

Foundry-Master Optimum
OES-analysaattori

 • Pöytämallinen valimoille ja laaduntarkastukseen
 • Typen analyysi Duplexista

Optimumiin voidaan kalibroida useat yleisimmät metalliseokset: Fe-, Al-, Cu-, Ni-, Co-, Mg-, Ti- ja Zn-pohjaiset seokset. Tarkka hiilen analyysi teräksistä ja valuraudoista.

Lataa esite

PMI-Master Smart
OES-analysaattori

 • Liikuteltava laite
 • Eri mittapää-vaihtoehtoja
 • Myös hiilen analyysi

 
Markkinoiden pienikokoisin OES-analysaattori, jolla myös hiilen matalat pitoisuudet (<0,03%) voidaan analysoida, eli erotella esim. 304L ja 316L tavallisista 304/316-laaduista.

Lataa esite
Soita 010 328 9980 ja kysy lisää Pyydä demo tai jätä yhteydenottopyyntö


Mitä alkuaineita voit analysoida OES-analysaattorilla, mutta ei XRF:lle eikä LIBS:llä?

Yksi tärkeimmistä OES-analysaattoreille analysoitavista alkuaineista on hiili ( C). Sen analysoiminen ei onnistu XRF:llä ja LIBS:lläkin vain hyvin rajallisesti. Hiilen pitoisuus vaikuttaa teräksen hitsattavuuteen ja sen selvittämiseen vaaditaan siis OES-analysaattori. Esimerkiksi haponkestävän 316 teräksen hiilipitoisuus on yli 0,03% ja vastaavan matalahiilisen teräksen 316L hiili pitää olla alle 0,03%, joka pystytään myös kenttäolosuhteissa luotettavasti analysoimaan liikuteltavalla OES-analysaattorilla PMI-Master Smart.

Rikin (S) ja fosforin (P) pitoisuudet ovat teräksissä yleensä alle 0,03-0,04% ja näin pieniä määriä ei XRF- eikä LIBS-analysaattoreilla voi analysoida luotettavasti. Kannettavilla XRF-analysaattoreilla päästään tällaisiakin pitoisuustasoja mittaamaan, mutta se vaatii pitkiä mittausaikoja ja erittäin puhtaita näytepintoja, jolloin analyysitulokset eivät ole aina luotettavia. OES-analysaattoreilla pienetkin S ja P pitoisuudet saadaan analysoitua.

Boorin pitoisuudet ovat teräksissä usein erittäin matalia (< 0,01%), mutta nämäkin saadaan OES-analysaattoreilla analysoitua. Samoin berylium (Be) joka ei ole XRF:n mittausalueella, onnistuu hyvin OES:llä esimerkiksi beryliumkupareissa (CuBe)

Magnesium (Mg) on mittausalueen keveimpänä alkuaineena haastava alkuaine XRF:lle heikon signaalinsa takia. Tästä syystä alle 0,1-0,2% magnesiumin pitoisuudet ovat hankalia XRF-analysaattoreille ja myös LIBS-analysaattoreille. OES-tekniikalla puolestaan matalienkin magnesiumin pitoisuuksien analysoiminen esimerkiksi alumiiniseoksista onnistuu erittäin tarkasti.