Hionta & kiillotuslaitteetDIGIPREP hiontaan ja kiillotukseen

Digiprep laitteet ovat laadukkaita, vankkarakenteisia ja suunniteltu automaattiseen näytteiden käsittelyyn. Selkeä kosketusnäyttö on helppokäyttöinen ja tallennettujen ohjelmien avulla hionta / kiillotus saadaan vakioitua, ja käsiteltyjen pintojen laatuvaihtelut minimoitua. Laitteella voidaan käsitellä joko yhtä tai useampaa näytettä samanaikaisesti siten, että jokaiselle näytteenpitimessä oleva näytteelle asetetaan oma kuorma, jolla se painaa hionta-/kiillotuskiekkoa. Voima pienenee asetetun mukaisesti hionnan edetessä, jotta näytteen pinta hioutuu tasaisesti.

Eri materiaalityypeille (esim. metalliseoksille) voidaan luoda oma ohjelmansa, jonka parametrit jäävät muistiin. Lisälaitteena olevaa DOSIMAT suspension annostelujärjestelmää käytetään hienohionnalla tehtävään pinnan laadun viimeistelyyn. Myös DOSIMAT annostelu on yksi ennalta asetuista parametreistä hionta-/kiillotusohjelmassa.

DIGIPREP-laitetta on helppo käyttää. Käyttäjä valitsee ohjelman hiottavan/kiillotettavan materiaalin mukaan, käynnistää ohjelman ja laite aloittaa näytteiden käsittelyn automaattisesti.

DIGIPREP 251 
Kiekon koko: ø 250 mm

DIGIPREP 301  
Kiekon koko: ø 300 mm

Lisälaite DIGIPREP 251/301 malleihin:

DOSIMAT suspension annostelujärjestelmä (kuvassa oikealla).

Lataa DIGIPREP 251 / 301 esite (pdf, 2MB).FORCIPOL hiontaan ja kiillotukseen

Sarjan laitteet ovat erittäin edullisia ja luotettavia peruskoneita näytteiden käsittelyyn. FORCIPOL-sarjan laitteita on saatavilla erikokoisilla kiekoilla (200/250/300 mm) ja joko yksi- tai kaksikiekkoisena (ks. kuvat alla) käyttäen hiomakiveä, timanttilaikkaa tai kiillotuskangasta, joita on helppo ja nopea vaihtaa. FORCIPOL-sarjan laitteet ovat markkinoiden edullisimpia ja hinta-/laatusuhteeltaan hyviä hankintoja. Laitteita on useita eri vaihtoehtoja käyttötarpeen mukaan. Katso esitteen taulukosta eri mallit ja niiden erot ja ota meihin yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja.

Lisälaitteena FORCIMAT ohjausyksikkö automaattiseen näytteenkäsittelyyn (ks. kuva oikealla). Sen avulla voidaan eri näytetyypeille luoda ohjelmia, joiden parametrit säilyvät muistissa ja näin näytteenpinnan laatu saadaan optimoitua ja toistettua käyttökerrasta toiseen.


Lataa FORCIPOL esite (pdf, 3 MB).DIGIPREP PLAN Hiomakone

on tehokas laite metallografisten näytteiden alkuhiontaan. Sillä voi käsitellä useita näytteitä nopeasti, ja hiontaa/kiillotusta voi jatkaa DIGIPREP tai FORCIPOL sarjan laitteella. DIGIPREP PLAN on automaattinen hiomakone, jossa on selkeä kosketusnäyttö laitteen ohjaamiseen. Tukevarunkoinen alumiinivalu ja tehokas moottori ovat laitteen perusominaisuuksia. Laite soveltuu hyvin myös terästen että värimetallinäytteiden hiontaan. Näytteitä voidaan asettaa hiottavaksi joko yksi tai erillisessä pitimessään useita samanaikaisesti. Kaikki toiminnot ovat automatisoitu: mm. jäähdytysnesteen syöttö, hiomakiven syöttöliike, näytteenpitimen pyörimisnopeus ja liike, sekä hiottavan kerroksen paksuun (10 µm tarkkuudella).

Lataa DIGIPREP PLAN esite (pdf, 2 MB).